Portfolyonun; hazırlayan meslektaşımızın tasarım algısını ifade eden bir dille düzenlenmesi ve ortak bir dilde olması çok önemli, özellikle yeni mezun arkadaşlarımızın portfolyolarında okul projeleri dışında profesyonel iş yaşamlarında henüz koyabilecekleri projeler olmadığı için bizim en çok dikkat ettiğimiz kısımlar portfolyonun ne kadar özenli hazırlandığı ve düzeni oluyor. Yer alınan proje ve çalışmaların hangi kısmında nasıl bir rol oynadıklarını belirtmeleri çok önemli ve portfolyolarında çalışmalarına baktığımızda program yetkinliklerini görebilmeliyiz. El çizimlerinin eklenmesi ise ayrıca bizim için çok olumlu bir değerlendirme.
Önemli bulduğunuz kişisel ve mesleki yetkinlikler nelerdir? Üniversite eğitim süreci için tavsiyeleriniz ne olur?
Ofisimize yeni bir ekip arkadaşı alırken beklediğimiz en önemli yetkinlik, mimarlık mesleğine karşı duyulan heyecan ve mimarlık mesleğine karşı duyulan saygıdır. Mesleğine karşı heyecan ve saygı duyan bir mimar kariyer yaşantısında başarılı olur. Bunlardan sonra gereken en önemli yetkinlik mimarlık mesleğinin gerektirdiği obsesif yaklaşımı ve bakış açısını uygulayabilmektir. Bu 3 ana başlık bizim için çok önemlidir.
Bunlarla birlikte yeni ekip arkadaşı adayımızın Aslı Mimarlık değerlerine uygunluğu olmazsa olmazımızdır. Bu değerler;
Biz bir aileyiz: Birlikteliğin gücüne inanırız. Çalışanlarımızla ve çözüm ortaklarımızla sıcak samimi bir aile ortamı yaratır ve yaşatırız.
Süreç ve ürün kalitesine önem veririz: Tüm süreçlerimizde ve çıktılarımızda müşteri odaklı olma bilinci ile yüksek kalite sağlarız.
İşimize saygı duyarız: Tasarladığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerde işimize duyduğumuz saygı en büyük gücümüzdür.
Yaratıcıyız: Yaratıcılığımız, mimarlık kültürüne hizmet eden evrensel, nitelikli ve özgün projelerimizin temel dayanağıdır.
Kullanıcı odaklıyız: Tüm süreçlerimizde ve tasarımlarımızda kullanıcı odağını kendimize rehber edindik.
Zamanlama konusunda hassasız : Müşterilerimizin memnuniyeti ve işimize duyduğumuz saygı gereği verdiğimiz terminlere uymak değişmez kuralımızdır.
Yenilikçiyiz: Yenilikçi yaklaşımımız tüm tasarımlarımızda ilham kaynağıdır.
Üniversite dönemi mimarlar için çok değerli bir süreç, bu süreçte mesleki ve kişisel gelişim konusunda mümkün olan her workshop, etkinlik, yarışma gibi, ekip çalışması odaklı organizasyoların içinde bulunulmasını tavsiye ederiz.
Deneyim sizce ne kadar önemli, yeni mezunların ofisinizde şansı nedir?
Ofisimizde ihtiyaç duyulan kaynak pozisyonuna bağlı olarak çeşitli dönemlerde yeni mezun mimarlar ekibimize dahil oluyor. Yeni mezun olan arkadaşlarımızı yukarıda belirttiğim uygunluk kriterleri çerçevesinde işe almadan önce 3 aylık bir oryantasyon sürecine tabi tutuyoruz.
Özellikle tercih ettiğiniz üniversiteler var mı?
Mimarlık ekip işi olmakla birlikte çok kişisel de bir meslektir. Ofisimizde kişisel yetkinlikler ön planda tutulmaktadır. Çok iyi hazırlanmış bir portfolyo üniversiteden bağımsız olarak mimarı ön plana çıkartır.
Ofisinize yeni katılacak arkadaşları nasıl bir çalışma ortamı bekliyor?
Ekibimizin mesleğine duyduğu tutkuyu arttıracak, kendilerine ve mesleklerine duydukları saygıyı pekiştirecek bir çalışma düzenimiz var.
Ofisi gerek teknik anlamda ve gerek kurumsal anlamda yetkin kılacak eğitimler düzenliyoruz. Ekibimizde tecrübeli mimar arkadaşlarımızın deneyimlerini ekipteki diğer mimarlara aktarabileceği çalıştaylar düzenlemeyi, genç mimar arkadaşlarımızla güncel mimari yaklaşımları takip etmeyi haftalık periyotlarda tekrarlanan bir düzene kavuşturduk. Düzenin titizlikle işleyişini sürekli kılan kontrol mekanizmaları oluşturarak, kişilerin kendi kontrollerini yapmalarını sağlayan bir sistem içindeyiz.
Kurumsal olarak yönetime tüm ekibi dahil eden bir yaklaşımımız var. Ekip üyeleri gönüllülük esasına göre Çalıştaylarda, Satış ve Pazarlama, Ar-Ge birimlerinde yer alarak aslında kendi kendilerini yönetiyorlar. Biz buna köklü bir ağaç olmak diyoruz.