+ Ofisinize ekip arkadaşı alım süreciniz nasıl?
İlanımız üzerine gelen portfolyo ve özgeçmişleri incelemekle başlıyor. Belirli elemelerden sonra, Zoom kanalıyla hızlı bir online görüşme yapıp ardından ikinci bir görüşme organize ediyoruz. Belirli bir mülakat formatımız var, bu sorular üzerine sohbet niteliğinde bir görüşme gerçekleştiriyoruz.
+ Portfolyolarda neye dikkat ediyorsunuz?
Portfolyolarda çok fazla projeden ziyade, adete bakmaksızın, bir projenin nasıl net ve ilgi çekici şekilde sunulduğu önceliğimiz. Daha çok sunum şekli ve tasarımına önem veriyoruz.
+ Önemli bulduğunuz kişisel ve mesleki yetkinlikler nelerdir? Üniversite eğitimi süreci için ne tavsiyeleriniz olur?
Mesleki olarak güncel trendleri takip eden, bunları tasarımlara ve uygulamalara yansıtmaya yönelik çalışmalar organize etmek önceliğimiz.
Ayrıca, üniversite öğrenim sürecinde, zorunlu stajlar haricinde de mutlaka ofis ve şantiyelerde çalışmanın büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum.
+ Deneyim sizce ne kadar önemli? Yeni mezunların ofisinizde şansı nedir?
Deneyimden çok aslında öğrenme isteği öncelikli. Sevilen bir işte deneyimin kısa zamanda, kişinin çabası ile kazanılabileceğini düşünüyorum
+ Özellikle tercih ettiğiniz üniversiteler var mı?
Ben Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü mezunuyum, öncelikli olarak beklentimiz adayların mimarlık yerine iç mimarlık mezunu olması, özellikle deneyim aranmıyorsa. Bilkent, Yeditepe, Bilgi ve Kültür Üniversiteleri listemizde öncelikli sıralarda yer alıyor.
+ Ofisinize yeni katılacak arkadaşları nasıl bir çalışma ortamı bekliyor?
Hem proje hem uygulama aşaması için aslında tüm ekip homojen şekilde çalışıyoruz, net bir ayrımımız yok. Tabii ki proje bazlı olarak yoğunlaşmalar yaşanabiliyor fakat projeyi çizen kişi şantiyeye de gidiyor. Sadece ofis ya da sadece şantiye üzerine kurulu bir sistemle ilerlemiyoruz.