Batu Derer | Derer Derer Design & Construction Kurucu

+ Ofisinize ekip arkadaşı alım süreciniz nasıl?

Ekibimize katılacak kişilerin öncelikle portfolyo kapsamına ve kendilerini ifade etme becerisine bakıyoruz. Sonrasında bir deneme süreci ile işe başlatıyoruz. Başarılı olan kişiler arasından örnek bir projeyi belirli bir sürede teslim etmelerini bekliyoruz.

+ Portfolyolarda neye dikkat ediyorsunuz?

Portfolyolarında en çok dikkat ettiğimiz nokta teknik ve tasarım becerilerini nasıl bir araya getirdikleri. Doğru detayı doğru noktada kullanabiliyor olmaları ve elbette sunum şekilleri de çok önemli.

+ Önemli bulduğunuz kişisel ve mesleki yetkinlikler nelerdir? Üniversite eğitimi süreci için ne tavsiyeleriniz olur?

Kişisel olarak mesleğini seven adayları seçmeye çalışıyoruz. Neyi tercih etmesi gerektiğini bilen, hedefleri olan, mesleğine ve hayata karşı heyecan duyan bireyler bizim için her zaman bir adım önde. Mesleki olarak da sektörde pek çok farklı alan var aslında, inşaat, tasarım, danışmanlık vb. Herkesten skor yapacak oyuncu olmasını beklemek yanlış olur. Takımın içerisindeki rollerini yetenekleri ile buluşturan kişilerin daha sürdürülebilir bir mutluluğu olduğunu düşünüyoruz.

+ Deneyim sizce ne kadar önemli? Yeni mezunların ofisinizde şansı nedir?

Deneyim her zaman çok önemli. Buna değer vermek de bir o kadar kıymetli. Sıklıkla ne bilmediğini kendine soran, sorgulayan ve mesleğini seven bireyler bence her zaman her yerde kendine bir yer bulacak, başarılı olacaktır.

+ Özellikle tercih ettiğiniz üniversiteler var mı?

Bu konuda bir genelleme yapmamız çok zor. Hangi üniversitede okuduğundan daha çok bence kişin kendisinde bitiyor artık her şey.

+ Ofisinize yeni katılacak arkadaşları nasıl bir çalışma ortamı bekliyor?

Bütünleşik bir çalışma ortamına hazır olmalılar. Kısaca işe yeni başlayacak biri işin her alanını tecrübe etmeli. Belki ilk başta karmaşık gelecek fakat sonrasında kendilerine göre bir yer bulacaklar. Sular bulanmadan durulmuyor.

  • Beğendiniz mi? Paylaşın!