Berna Tanverdi | BT Mimarlık Kurucu, Y.Mimar

+ Ofisinize ekip arkadaşı alım süreciniz nasıl?

 

Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğum ve aynı zamanda diğer üniversitelerle de akademik ortamlar, jüriler ve farklı platformlarda bulunduğum için öğrencilerimizden staj veya mezuniyet sonrası için talepler sürekli geliyor. Bu başvurularla beraber jüri, toplantı, TSMD öğrenci konsey çalışmaları ve benzeri ortamlardaki ilişkilerimizin devamı olarak çalışmaya başlıyoruz.

 

+ Portfolyolarda neye dikkat ediyorsunuz?

 

Portfolyolarda, en çok, aslında kişinin yaptığı iş ve ürettiği fikirlerle kurduğu bağı hissetmek önemli. İlk bakışta bile, gösterilen özen, titizlik, kişinin öncelikleri hemen anlaşılıyor. Projelerin detaylı içerikleri yerine aslında hayata bakış, yapılan işe yaklaşım hissediliyor ve buradaki özenin önemli olduğunu düşünüyorum.

+ Önemli bulduğunuz kişisel ve mesleki yetkinlikler nelerdir? Üniversite eğitimi süreci için ne tavsiyeleriniz olur?

 

Tasarım sürecine kavramsal yaklaşabilme becerisini çok önemli buluyorum. Bunun için, üniversite eğitim sürecinde donanımlı ve güçlü bir teorik altyapı edinilmiş ise, düşünce süreci yaratıcı ve araştırmacı kişiliği besliyor. Çünkü güncel bilgi, detay çözümü, malzeme bilgileri zaten profesyonel hayatın gerekleri arasında öğreniliyor, fakat kavramsal bakış açısının eğitim döneminde kazanılmış olması gerektiğine inanıyorum.

 

+ Deneyim sizce ne kadar önemli? Yeni mezunların ofisinizde şansı nedir?

 

Deneyim elbette önemli, fakat, kendini geliştirmek isteyen gençlerin heves ve heyecanları varsa hızla ayak uydurabileceklerine inanıyorum, elbette bir noktadan başlamak gerekiyor, o nedenle mutlaka tecrübe şartı aramıyoruz.

 

 

+ Özellikle tercih ettiğiniz üniversiteler var mı?

 

Keskin bir tercihimiz olmasa da, kendi mezun olduğum okul olduğu için, her ne kadar aradan uzun yıllar geçmiş olsa da benzer eğitim sürecini paylaşmış olmakta belki de ODTÜ mimarlık bölümüne itiraf etmem gereken bir sempatim olsa da, elbette okuldan önce kişisel yaklaşım, heyecan, araştırma isteği, katkı ve etki yaratma hevesi, yaptığı ürettiği iş ile bağının güçlü olması, kendini yaptığı işle özdeşleştirebilmek gibi kriterler öncelikli oluyor.

 

 

+ Ofisinize yeni katılacak arkadaşları nasıl bir çalışma ortamı bekliyor?

 

Bu konuda aslında ekip arkadaşlarımızın yorumları daha önemli, fakat şunu söyleyebilirim ki, küçük bir ofis olduğumuz için, işlerin her aşamasında aktif rol alma şansı oluyor, işveren toplantıları, şantiye kontrolleri, malzeme seçimleri gibi tüm aşamalarda birlikte çalışıyoruz; dolayısıyla sadece masa başında belirli bir bölüme odaklı çizim yaparak değil, işlerin her aşamasına tanıklık ederek çalışılan bir ortamımız var. Ayrıca, sanırım, biraz da 20 yıllık üniversite hocalığımdan kaynaklı olarak, anlatmayı, öğretmeyi, paylaşmayı hem seviyor hem kıymetli buluyorum, o nedenle sorumluluk alınan, paylaşılan bir ortamımız var.

  • Beğendiniz mi? Paylaşın!

Yorum Bırakın